cerita kosong bungkus ikat tepi

Wednesday, October 08, 2014 azreen raub 0 Comments

1 2 3... Punya lah aku perah ubun- ubun oblongnata aku ni semata- mata nak buat intro power kononnya. Tapi hampeh, intro malas anjing gak yang aku dapat buat. Jadi kita mulakan hari dengan kalam tuhan yang esa. 
Tenang sikit hati ini dari jembalang- jembalang tanah!



Makan tidur makan. Repeat that things again! Perut pun makin ke depan. Otak pun makin lama makin lembap macam spender basah. Otak pun makin lama makin kosong macam roti canai sembilan puluh sen kat Denai Maju. Aku rasa aku hidup makin kosong tapi tidak lah sekosong lagu Najwa Latip. Aku macam lost sekejap. Environment aku macam internet jer. Aktiviti luar, makin lama makin melambai- lambai jauh dari aku. Babai cinta. Kenapa tiba- tiba jadi miang ni?

Sekarang masih lagi tercari- cari rentak untuk terus istiqomah dalam menuntut Ilmu Allah.

“Sesungguhnya orang-orang yang mengatakan: “Tuhan kami ialah Allah”, kemudian mereka tetap istiqamah,  maka tidak ada kekhawatiran terhadap mereka dan mereka tiada (pula) berduka cita”
                                                                                  
                                                          Al-Qur’an Surat Al-Ahqaff (46) ayat 13

Sekarang ini yang pasti aku lapar pok! Tapi tak kan kenyang kalau meroyan kat blog. Baik aku pigi cari makan dulu. Mana tau jiran sebelah hulur Nasi Ayam Hainan. Untung jugak kan.
Tapi harapanlah kalau Apek sebelah nak hulur... 



P/S: Rindu makin gawat dengan kedai makan Che Mat kat Taman Semarak Perlis!


0 cakap- cakap kosong: